Τι πρέπει να κάνει ο μαθητής 1 ημέρα πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις…

28 Μαΐου, 2024

Με τις πανελλήνιες εξετάσεις να βρίσκονται προ των πυλών και την αγωνία των υποψηφίων να είναι  “στα ύψη”, σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε κάποιες βοηθητικές ενέργειες για τους μαθητές που μπορούν να ακολουθήσουν πριν την εξέταση του εκάστοτε μαθήματος.

1)Πριν την εξέταση του μαθήματος, ορίστε ένα πρόγραμμα/συγκεκριμένες ώρες μέσα στην ημέρα, στις οποίες θα μελετήσετε. Η οργάνωση θα σας βοηθήσει να είστε περισσότερο αποδοτικοί και να ολοκληρώσετε τα τμήματα της ύλης που επιθυμείτε.

2) Μην προσπαθήσετε να μάθετε καινούργια σημεία από την ύλη, καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό και σίγουρα το μόνο που θα καταφέρετε είναι να αυξήσετε το άγχος σας και να απογοητευτείτε. Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να κάνετε σε μια ημέρα, ό,τι δεν κάνατε μια ολόκληρη χρονιά!

3) Επικεντρωθείτε και κάνετε επανάληψη, σημεία της ύλης που νιώθετε ότι σας δυσκόλεψαν και το έχετε περισσότερο ανάγκη. Θα νιώσετε πιο σίγουροι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση!

4) “Κλείστε τα βιβλία σας” νωρίς και κάντε μια χαλαρωτική δραστηριότητα για εσάς, όπως για παράδειγμα, έναν περίπατο ή να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.

5) Φροντίστε να κοιμηθείτε επαρκώς ώστε να είστε ξεκούραστοι και να αποδώσετε τα μέγιστα την ημέρα της εξέτασης. Ο εγκέφαλος σας χρειάζεται σίγουρα όχι λιγότερο από 7 ώρες ύπνο.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: Ετοιμάστε από το προηγούμενο βράδυ, ό,τι πρέπει να έχετε μαζί σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης. Μην το αφήσετε τελευταία στιγμή, καθώς είτε θα αυξήσει το άγχος σας είτε ενδεχομένως ξεχάσετε κάτι.

Πιστέψτε στον εαυτό σας, προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης και εφαρμόστε όσα μάθατε την προηγούμενη χρονιά…

Οι πανελλήνιες εξετάσεις αποτελούν απλά ένα μικρό βήμα μπροστά σε ένα μαγικό ταξίδι που θα ακολουθήσει στην επαγγελματική σας ζωή!

Καλή σας επιτυχία!

Ροζαλία Αγγελάκη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

https://agelakirozalia.gr/wp-content/uploads/2024/01/1logo_2024.png

Socials :

https://agelakirozalia.gr/wp-content/uploads/2024/01/1logo_2024.png

Socials :

Copyright © 2023 Ροζαλία Αγγελάκη . Powered & Designed by Infonetgroup

Ροζαλία Αγγελάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Τηλ.: 6983 688960, Email: info@agelakirozalia.gr

Copyright © 2023 Ροζαλία Αγγελάκη .
Powered & Designed by Infonetgroup

Ροζαλία Αγγελάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Τηλ.: 6983 688960, Email: info@agelakirozalia.gr