Η “άγνωστη” εναλλακτική που έχουν οι υποψήφιοι του 1ου Επιστημονικού πεδίου.

16 Μαΐου, 2024

Εσύ γνωρίζεις ότι μπορείς από το 1ο Επιστημονικό Πεδίο να γίνεις Οικονομολόγος;

Σε λίγες εβδομάδες, οι μαθητές της Γ Λυκείου θα κληθούν να συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις, να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να εισαχθούν στις σχολές που επιθυμούν, αφού συμπληρώσουν και το μηχανογραφικό τους δελτίο. Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς από αυτή τη διαδικασία θα κριθεί σε ποια σχολή τελικά θα φοιτήσουν για τα επόμενα τουλάχιστον 4 χρόνια.

Σε κάθε επιστημονικό πεδίο, υπάρχουν σχολές διαμάντια και εναλλακτικές που αξίζει να προσέξουμε και να ανακαλύψουμε. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα παρουσιάσουμε μια εναλλακτική που έχουν οι μαθητές του 1ου Επιστημονικού πεδίου, των Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, που ενδεχομένως είναι άγνωστη στους περισσότερους αλλά αξίζει να αναφερθεί.

Πώς ένας μαθητής από αυτό το πεδίο μπορεί να γίνει Οικονομολόγος, ενώ δεν εξετάστηκε σε μαθήματα όπως τα μαθηματικά;

Υπάρχουν 3 επιλογές από τις οποίες δύναται να ασκήσει αυτό το επάγγελμα:

1)Δημόσια Διοίκηση (Πάντειο): Σε αυτό το τμήμα, ο φοιτητής έχει τη δυνατότητα, αφού ολοκληρώσει τις σπουδές του, να εγγραφεί στο Οικονομικό Επιμελητήριο και να ασκήσει το επάγγελμα είτε του Οικονομολόγου είτε του Λογιστή.
2)Σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών: Οι φοιτητές, με την επιλογή συγκεκριμένης κατεύθυνσης κατά τη διάρκεια της φοίτησης τους, μπορούν επίσης, να κατοχυρώσουν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και να εγγραφούν στο Οικονομικό Επιμελητήριο.                                                                                              3) Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών: Οι φοιτητές, με την επιλογή της κατεύθυνσης Οικονομικά και Διεθνείς Επιχειρήσεις, αποκτούν και αυτοί το δικαίωμα να ασκήσουν το επάγγελμα του Οικονομολόγου.

Κάθε επιστημονικό πεδίο «κρύβει» επιλογές που μπορούν να μας προσφέρουν αρκετές ευκαιρίες σε διάφορους επαγγελματικούς τομείς. Η επιλογή σπουδών και σχολών στο μηχανογραφικό δελτίο, δε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί κατά τύχη. Μέσω της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας, μπορείτε να αποκτήσετε όλες εκείνες τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να κάνετε την πιο εύστοχη επιλογή για εσάς. Καλή επιτυχία στους μαθητές και να θυμάστε: «Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι ένα κομμάτι από τη ζωή σας, όχι όλη σας η ζωή».

Ροζαλία Αγγελάκη

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

https://agelakirozalia.gr/wp-content/uploads/2024/01/1logo_2024.png

Socials :

https://agelakirozalia.gr/wp-content/uploads/2024/01/1logo_2024.png

Socials :

Copyright © 2023 Ροζαλία Αγγελάκη . Powered & Designed by Infonetgroup

Ροζαλία Αγγελάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Τηλ.: 6983 688960, Email: info@agelakirozalia.gr

Copyright © 2023 Ροζαλία Αγγελάκη .
Powered & Designed by Infonetgroup

Ροζαλία Αγγελάκη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, Τηλ.: 6983 688960, Email: info@agelakirozalia.gr